• home
  • actueel
  • Informatiebijeenkomst Handelingsperspectief Buitengebied

Informatiebijeenkomst Handelingsperspectief Buitengebied

Dinsdagavond 13 maart vond de informatiebijeenkomst Handelingsperspectief Buitengebied plaats. Ruim 60 raadsleden, statenleden en AB-leden werden door BVR-adviseurs geïnformeerd over de doorontwikkeling van het Ontwikkelbeeld: het Handelingsperspectief Buitengebied Regio Amersfoort.

Aanpak
Wat is dit Handelingsperspectief? Hoe pakken we dit aan? en hoe verhoudt dit Handelingsperspectief zich tot andere lopende trajecten zoals bv het Nationaal Programma Landelijk Gebied, en welke relatie is er met de gebiedsplannen over de stikstofaanpak. Net als in heel Nederland, zijn er ook in Regio Amersfoort meer ruimtevragers dan in onze regio passen. In de drie gebieden in onze regio, Eemland, Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei, organiseren wij met ondernemers, grondeigenaren en experts zgn gebiedsateliers. We gaan samen aan de slag en kijken of we slimme combinaties kunnen maken, of juist moeten prioriteren. Een ingewikkelde puzzel, waar we in gesprek gaan met alle belanghebbenden over de toekomst van onze regio.

Gebiedsatelier Eemland van woensdag 14 tot maandag 20 maart
De komende week vinden er met verschillende groepen gebiedsateliers plaats. We starten met gebied Eemland in de Eemlandhoeve te Bunschoten. We sluiten het 'gebiedsatelier Eemland' af met een slotgesprek op maandag 20 maart van 17.00-19.30 uur.

Wilt u meer informatie? stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.