Toegankelijkheid

Skip to main content

Regio Amersfoort kiest voor leerlingenvervoer door Willemsen de Koning

Vanaf het schooljaar 2024-2025 worden leerlingen uit Amersfoort, Leusden, Bunschoten, Baarn, Soest en Woudenberg door Willemsen de Koning van en naar school gereden.

Het gaat hier om leerlingen in het speciaal onderwijs die niet zelfstandig of onder begeleiding naar school kunnen lopen, fietsen of reizen met het openbaar vervoer. Circa 1.250 kinderen en jongeren in de regio Amersfoort zijn aangewezen op speciaal leerlingenvervoer.

Beste kwaliteit en prijs

Willemsen de Koning is voor minimaal de komende vier jaar door de gemeenten via een aanbesteding gekozen. De geselecteerde vervoerder bood de beste kwaliteit-prijs. Het bedrijf heeft aangetoond goed in te kunnen spelen op de wensen van ouders en scholen en op de gewenste verbeteringen daarbij. Er is ook gekeken naar de kwaliteit van dienstverlening, laagdrempelige communicatie en goede klachtenafhandeling. Daarnaast belooft de aanbieder 98% van de ritten uit te voeren met zero-emissie voertuigen.

Gevolgen klein

Omdat Willemsen de Koning nu al de meeste leerlingen vervoert in de regio, verandert er niet veel voor ouders en leerlingen. Zoals elk jaar kunnen ouders/verzorgers vanaf 1 april opnieuw leerlingenvervoer aanvragen voor het volgende schooljaar. Hierover ontvangen zij een brief. Op basis van de aanvragen worden er voor het nieuwe schooljaar zoals ieder jaar nieuwe vervoersroosters en afspraken gemaakt.

Peter van Asselt, wethouder van de gemeente Bunschoten, geeft namens de gemeenten in de regio aan “verheugd te zijn dat het is gelukt om een partij te selecteren waarmee kinderen die dat nodig hebben ook in komende jaren weer vervoerd kunnen worden tussen huis en school.”