Toegankelijkheid

Skip to main content

Provincie zoekt samen met inwoners locaties voor windenergie

De provincie Utrecht wil tempo maken met de opwek van schone energie. Hiervoor is het nodig dat de plannen voor zonne- en windenergie concreet worden.

Deze plannen zijn ook van belang voor onze Regio Amersfoort. Om helderheid scheppen in welke gebieden windenergie het meest kansrijk is, worden komende maanden de milieueffecten onderzocht (planMER). Ook wordt gekeken waar lokale initiatiefnemers zoals energiecoöperaties al plannen hebben en welke plannen tijdig aangesloten kunnen worden op het stroomnet. Daarnaast is de provincie ook gestart met de voorbereiding van een participatieproces, waarbij alle inwoners uit de provincie Utrecht de mogelijkheid krijgen advies te geven aan de provincie over windenergie.

Meer informatie of vragen?
Wil u meer weten over de plannen van de provincie en het participatieproces? Kijk dan op de website van de provincie Utrecht.

Meer weten over de RES in onze regio of heeft u vragen? Kijk op onze website of stuur een mail met uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.