Toegankelijkheid

Skip to main content

Regioschilderij aangekomen in laatste regiogemeente

Donderdag 31 maart ontving burgemeester van Woudenberg Magda Jansen het rondreizende Regioschilderij uit handen van de burgemeester van Soest. De titel van het schilderij is: ´Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen´. 

Het schilderij staat symbool voor het verbindend element van de regio en heeft een tournee gemaakt langs 8 gemeenten voor het in de gemeente Woudenberg aankwam. Het schilderij reisde de afgelopen maanden langs Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en krijgt nu een plek in Woudenberg. Deze gemeenten pakken samen regionale vraagstukken aan. Inwoners, organisaties en andere belanghebbenden worden hierbij betrokken via dialooggroepen.

Regiomerk

Een van de dialooggroepen, de dialooggroep Regioprofilering, boog zich over de vraag welke identiteit de regio kan en wil uitstralen. Dankzij deze dialooggroep is de slogan ‘Regio Amersfoort; je kunt er niet omheen’ in gebruik genomen. De slogan verwijst naar de centrale ligging van de regio en naar wat zij allemaal in huis heeft.

Kunstenaar

“Eindelijk een Piet in huis,” reageerde burgemeester Magda Jansen enthousiast, “ik wil al langere tijd een schilderij van Piet Schopping voor in huis, maar hij is zo populair dat dat nog niet was gelukt. En nu heb ik er toch één hangen. Weliswaar niet thuis, maar wat ben ik er blij mee.” Piet Schopping is een van de bekendste kunstenaars van Jans Pakhuys, een atelier van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking. Piet Schopping schilderde op het Regioschilderij symbolen per gemeente, zoals de kippen van Barneveld, de heide van Leusden en Paleis Soestdijk in Baarn.

Pyramide van Austerlitz

Burgemeester Jansen: “Alle gemeente in deze regio dragen op hun eigen manier bij aan de profilering van de regio. Het doorgeven van dit schilderij staat symbool voor onze verbintenis en hiermee brengen wij al onze unieke kenmerken onder de aandacht. Het is een eer om als laatste in de rij dit schilderij in ontvangst te mogen nemen waarop de Pyramide van Austerlitz is afgebeeld. Het schilderij krijgt dan ook een mooie plek in ons gemeentehuis.’