Toegankelijkheid

Skip to main content

regionaal programmeren wonen en werken

regionaal programmeren wonen en werken

De provincie Utrecht wil samen met andere partijen tienduizenden woningen realiseren en tientallen hectares bedrijventerreinen ontwikkelen. De omgevingsvisie provincie Utrecht introduceerde hiertoe een nieuwe methodiek: regionale programmering. Het doel hiervan is om op een adaptieve en flexibele manier voldoende woningen en bedrijventerreinen te realiseren in de provincie Utrecht.

We willen dat er in onze regio een goede balans is tussen de behoefte aan en de feitelijke realisatie van woningen en locaties om te werken. Daartoe stellen we periodiek het provinciaal programma wonen en werken (versie 4 juli 2023) vast. Dat gebeurt in overleg met de provincie Utrecht. Zo bepalen we steeds weer met elkaar wat er nodig is om vraag en aanbod in evenwicht te houden.

bezoek site provincie utrecht over regionaal programmeren en werken

 

 • ambitie

  Met het regionaal programma wonen en werken stemmen we regionaal de behoefte aan woon- en werklocaties af op de mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen. Daarbij staan we een duurzame, toekomstbestendige ontwikkeling en een optimaal ruimtegebruik voor.  

 • contact

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | strategisch adviseur economie

 • wat we samen doen

  De provincie Utrecht stelt voor ieder nieuw programma de kwalitatieve en ruimtelijke kaders vast waarbinnen regionale programmering mogelijk is.

 • producten van de samenwerking

  Medio 2023 is het tweede regionaal programma wonen en werken tot stand gekomen. Dit programma geeft na vaststelling van het programma door Provincale Staten, naast verschillende binnenstedelijke ontwikkelingen, de planologische ruimte voor woningbouw in Vathorst Bovenduist (Amersfoort), Tabaksteeg-Zuid en Achterveld (beiden Leusden).

 • deelnemende regiogemeenten

  De gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg.

  Bestuurlijk trekkers: Magda Jansen (gemeente Woudenberg) en Mark Röell (gemeente Baarn).

 • externe partners

  De provincies Utrecht en Gelderland en de samenwerkende corporaties en organisaties van ondernemers.

 • documenten