Toegankelijkheid

earth valley

earth
Op de as van Amersfoort-Utrecht is een ideale mix aanwezig van toonaangevende bedrijven en kennisinstellingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossingen voor maatschappelijke thema’s. Denk aan de gebouwde omgeving, mobiliteit en klimaatadaptatie. Met name in onze regio en in de stad Amersfoort is veel kennis in huis over het verzamelen en in de praktijk benutten van digitale, geografische data. Dit is een uniek talent, waarmee we ons onderscheiden. Het doel is om - onder de noemer earth valley - deze specialistische expertise te versterken en als unieke kwaliteit te positioneren op landelijk niveau en in Europees verband.


 • ambitie

  In samenwerking met de provincie Utrecht, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) en de Economic Board Utrecht (EBU) een ecosysteem in kaart brengen. Om dat vervolgens verder - onder de noemer earth - uit te rollen binnen de beleidsvelden duurzaam gebouwde leefomgeving en klimaatadaptatie, energietransitie en groene mobiliteit.

 • contactpersoon

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Kwartiermaker Earth Valley, ROM Utrecht Region

 • deelnemende regiogemeenten

  De gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

  De bestuurlijke coördinatie ligt bij het bestuurlijk overleg economische zaken (BOEZ). Bestuurlijk trekker: Mark Röell, gemeente Baarn (voorzitter van het BOEZ).

 • externe partners

  De provincie Utrecht, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM), de Economic Board Utrecht (EBU), de Universiteit Utrecht en hbo-opleidingen.

 • interessante link over dit onderwerp